Bizonyos felfogás szerint a szerencse egy olyan eseményeket befolyásoló felsőbb erő az életünkben, amit nem tudunk irányítani. Vannak, akik hadilábon állnak vele, míg mások egyenes a szerencse fiainak nevezhetőek. Bár sokan vélekednek úgy, hogy márpedig sem szerencse, sem pedig véletlenek nem léteznek, de az alábbi emberek történeteit megismerve nehezen tudunk egyetérteni velük.

Tsutomu Yamaguchi az egyetlen ember, aki túlélt két atomtámadást is Japánban. Üzleti úton volt Hirosimában, amikor a nukleáris támadás történt. Bár égési sérüléseket szenvedett, de sikeresen túlélte, így három nappal később visszatért az otthonába, Nagasakiba, ahol a második robbanás történt, de azt is megúszta súlyosabb sérülések nélkül.

Lena Pahlsson sárgarépa szedés közben megtalálta a jegygyűrűjét, amit 16 évvel korábban vesztett el. A sárgarépa pontosan a gyűrű közepében kezdett el növekedni, majd amikor kifejlődött, akkor az elveszett gyűrűt kiemelte a földből. A jegygyűrű 1995-ben ebéd közben veszett el. Lena úgy véli, hogy a gyűrű akkor kerülhetett a kertbe, amikor kirázta az abroszt a kertben.

Steve Flaig az édesanyja nélkül nőtt fel, de felnőtt korában szerette volna őt megtalálni. évekig próbálkozott, de nem járt sikerrel, így lemondott róla, hogy valaha is látni foga az anyját az életben. Nem sokkal később, amikor egy áruházláncnál kezdett dolgozni, a területi vezető fülébe jutott Steve története, és ráeszmélt, hogy egy másik boltjukban dolgozik egy nő, akinek a vezetékneve megegyezik Steve vezetéknevével. Kiderült, hogy a nő a férfi édesanyja, így végül csak egymásra találtak.

Joan Ginther amikor megismerkedett a szerencsejátékok világával, már első nekifutásra 5,4 millió dollár boldog tulajdonosa lett. Tíz évvel később pedig újabb két millió dollárt nyert. Sikerszériája azonban még ekkor sem ért véget, ugyanis három év múlva három millió dollár ütötte a markát. A hab a tortán viszont csak ezután következett, ugyanis 2008-ban egy jackpot játékban tíz millió dollárt zsebelt be.

Maarten De Jonge-nak, a profi holland versenykerékpárosnak a Malaysian Airlines mindkét végzetes balesetet szenvedő járatára volt jegye. Mint ismert, később az egyik eltűnt az Indiai-óceán felett, a másikat pedig Ukrajna felett szakadárok lőtték le 2014 nyarán. Maarten az utolsó pillantban mindkét járatról töröltette magát. Saját bevallása szerint az őrangyala vigyázott rá.

Frane Selak egy horvát zenetanár , aki minden bizonnyal a legszerencsésebb ember a világon. Íme, az életútja:

1962: Folyóba zuhant egy kisiklott vonaton. A balesetben 17 ember meghalt, de Selak túlélte.

1963: Túlélt egy repülőgép-szerencsétlenséget, amibe 19 ember halt bele. A becsapódás előtt a repülő egyik rossz ajtaja kinyílt, Selak pedig kiesett rajta.

1966: Egy buszon ült, ami lecsúszott az útról. 4 ember vesztette életét a balesetben.

1970: Selak autója kigyulladt, ő viszont kimenekült az autóból, mielőtt az felrobbant volna.

1973: Selak új autója is kigyulladt menet közben, de Selaknak egy haja szála sem görbült.

1995: Selakot elütötte egy busz, de természetesen túlélte.

1996: Selak elvesztette az irányítását az autója felett. Végül kiesett a kocsiból, és belekapaszkodott egy fába, mielőtt a kocsi 100 métert zuhant volna egy szakadékba.

2003: Selak körülbelül egymillió dollárnak megfelelő összeget nyert a lottón.

(Forrás)